Een alarmbeleid aanmaken

Om alarmen te ontvangen, moet u de regels voor het alarmbeleid instellen met welke voertuigen gecontroleerd moeten worden, de tijdsperiode, de frequentie van het alarm, en wie het alarm ontvangt

De volgende stappen zijn nodig voor het aanmaken van een alarmbeleid. Alleen stap 6 is anders voor elk alarmtype.

1. Selecteer ALARM AANMAKEN vanaf een van de drie tabbladen in Alarmen.
  2. Selecteer het alarmtype dat u wilt uit de vervolgkeuzelijst Alarmtype.
    Voor elk alarmtype zijn er specifieke regels die ingesteld moeten worden. Meer informatie over verschillende alarmtypes.
  3. Bepaal of het een alarm met hoge prioriteit is. Een e-mail voor een alarm met hoge prioriteit zal worden gemarkeerd als een bericht met 'Hoge prioriteit/belang' in het postvak van de ontvanger van het alarm. Een alarm met hoge prioriteit zal bovendien ongelezen blijven in het alarmlogboek tot u klikt om de details te openen.
  4. Geef het beleid een naam zodat deze duidelijk te onderscheiden is van andere alarmbeleidsregels.
  5. Klik op Volgende om het aanmaakproces van het alarmbeleid in te voeren.

6. De pagina Voertuig en alarmopties verandert afhankelijk van het alarmtype dat u wilt aanmaken. Bekijk de details voor elk alarmtype.
  7. Selecteer op de pagina Tijden en frequentie een tijdsperiode waarin u wilt dat dit alarm actief wordt. Als u bijvoorbeeld geen alarmen wilt ontvangen op een voertuig buiten werkuren of tijdens weekenden, of u wilt het aantal alarmen per bestuurder niet beperken, geeft u dat hier aan.
    U heeft de volgende opties:
    • Elke dag (24 uur)
    • Alleen weekdagen (maandag - vrijdag, 24 uur)
    • Alleen weekends (zaterdag - zondag, 24 uur)
    • Gepersonaliseerd - selecteer de dag(en) en kies een tijdsperiode. Meer dan één tijdsperiode is mogelijk per dag, zodat u bijvoorbeeld lunchtijden kunt uitsluiten.

Als u kiest voor Gepersonaliseerd, kunt u de tijden voor maandag invoeren en deze tijden toepassen op alle dagen door op de woorden Tijden van maandag toepassen op alles te klikken.
    Het is belangrijk dat u de frequentie van de alarmmeldingen specificeert en het aantal meldingen instelt die naar de bestuurder en als dagtotaal verstuurd worden. Het is altijd mogelijk om het alarm later te bewerken, om bijvoorbeeld de frequentie aan te passen.
  8. Op de pagina Alarmontvangers kan er bepaald worden welke gebruikers alarmmeldingen zullen ontvangen en op welke manier de melding verstuurd wordt. Als u weergeven selecteert, wordt de alarmmelding weergegeven op het scherm in Reveal (of de Reveal Manager-app) als een pop-upvenster. Andere methoden zijn via E-mail of sms. U kunt ook ontvangers per groep selecteren door het vervolgkeuzemenu Volledig wagenpark te gebruiken.

Gebruikersprofielen voor ontvangers worden in Reveal door een beheerder aangemaakt. Ze kunnen gebruikersdetails en contactvoorkeuren beheren zoals e-mail en telefoonnummer.
    Als u een melding wilt versturen naar een persoon die Reveal niet gebruikt (die geen Reveal profiel heeft), voert u hun e-mailadres in het veld Extra e-mailadressen in.

Opmerking: Kies ontvangers van alarmmeldingen zorgvuldig. Moet of wil deze persoon werkelijk een melding over deze activiteit ontvangen? Hebben ze een sms-bericht over dit alarm nodig, of zou een e-mail voldoende zijn?

Als u een alarmbeleid heeft aangemaakt, wordt u automatisch ingesteld als een van de ontvangers van dit beleid. Als u geen meldingen wilt ontvangen, moet u uw naam in de gebruikerslijst zoeken en het vinkje bij uw naam verwijderen.
  9. U kunt er ook voor kiezen om een melding van dit alarm naar de bestuurder in het verantwoordelijke voertuig te sturen door middel van Afleveropties (Meer informatie over het instellen van een bestuurdersprofiel in Reveal).
  10. Sla uw alarmbeleid op en houdt toezicht op het aantal meldingen dat u ontvangt. Wanneer u uw alarmbeleid heeft opgeslagen, wordt het alarmbeleid ingeschakeld. Als u iets van het alarmbeleid wilt veranderd, maak gebruik van de bewerkfunctie.

Er is een verwerkingsperiode van 20 minuten nadat een alarmbeleid is aangemaakt.