Voertuig immobiliseren

Om te voorkomen dat een voertuig gestart wordt, kunt u een immobilisatieverzoek indienen bij de volgeenheid van het voertuig. Zodra het verzoek is voltooid, wordt het voertuig geïmmobiliseerd. Het voertuig kan niet opnieuw worden gestart tot u het voertuig opnieuw mobiliseert.

Opmerking: Als u overgestapt bent van Trackeasy en Ornicar, volgt u de procedure in Methode 2.

Methode 1

Volg de onderstaande stappen als u een voertuig wilt immobiliseren:

1. Open het scherm Voertuig bewerken.
    • Doe het volgende vanuit Live kaart:
      • Kies Voertuigstatus en selecteer vervolgens het voertuig uit de lijst.
      • Klik met de rechtermuisknop op het voertuigstatuspictogram en kies Voertuigopties > Voertuig bewerken.
        Het scherm Voertuig bewerken wordt weergegeven.
    • Doe het volgende vanuit Beheer:
      • Kies Lijst met voertuigen om uw lijst met voertuigen te bekijken.
      • Zoek naar een voertuig met de zoekfunctie of blader door de lijst om het voertuig te vinden.
      • Klik op het pictogram Bewerken om toegang te krijgen tot het scherm Voertuig bewerken.

2. Open het tabblad Immobilisatie.
  3. Kies VOERTUIG IMMOBILISEREN.
  4. Selecteer een reden voor immobilisatie van het voertuig en klik op DOORGAAN.

De status wordt bijgewerkt naar Verzoek in behandeling. U kunt een verzoek annuleren door op IMMOBILISATIE ANNULEREN te klikken.

Opmerking: Als het immobilisatieverzoek niet voltooid kan worden, wordt de status bijgewerkt naar Verzoek mislukt.

Wanneer het verzoek voltooid is, verandert de status in Geïmmobiliseerd.

Methode 2

Opmerking: Deze procedure is alleen voor de klanten die vanaf Trackeasy of Ornicar overgestapt zijn.

1. Kies Lijst met voertuigen in Beheer om uw lijst met voertuigen te bekijken.
  2. Zoek naar een voertuig met de zoekfunctie of blader door de lijst om het voertuig te vinden.
  3. Klik op het pictogram Bewerken om toegang te krijgen tot het scherm Voertuig bewerken.
  4. Kies ACTIVEREN op het tabblad Details.
  5. Om te voorkomen dat voertuigen per ongeluk worden stilgezet, wordt u gevraagd om te bevestigen dat de startonderbreker van het voertuig geactiveerd moet worden. Kies Ja.