Video- en privacymodus

Lire en Français

Bestuurders kunnen de privacymodus inschakelen om het overdragen van de beelden en GPS-volggegevens naar het Reveal-platform stop te zetten. Als de privacymodus ingeschakeld is, kunnen bedrijven het rijden niet volgen en video's van de camera niet bekijken. Als de privacymodus niet beschikbaar is, kunnen bestuurders de lenskapjes gebruiken om de video af te dekken.

Raadpleeg het beleid van uw bedrijf voor meer informatie over hoe uw bedrijf gegevens van de camera in het voertuig gebruikt en deelt. Sommige bedrijven worden mogelijk geacht om videogegevens met gerechtelijke autoriteiten te delen als ze hierom worden gevraagd middels een dagvaarding of andere eis.

Het is de verantwoordelijkheid van uw bedrijf om ervoor te zorgen dat het gebruik van dashcams in voertuigen voldoet aan alle toepasselijke wetten en bepalingen in uw regio.

In dit artikel:

Wat gebeurt er in privacymodus?

Als een voertuig in privacymodus staat:

  • stuurt de volgeenheid van het voertuig geen locaties en gevallen van onrustig rijgedrag naar de videofunctie in Reveal.
  • worden er geen videosegmenten verwerkt en bewaard voor gebeurtenissen zoals abrupt remmen, botsingen of snel optrekken.
  • worden er video's op de SD-kaart opgenomen maar kunnen niet opgevraagd worden.
  • wordt de video niet vastgelegd of geüpload naar Reveal.

U kunt alleen video's openen door handmatig de SD-kaart uit de camera te verwijderen en een SD-kaartlezer te gebruiken om de beelden te downloaden.

Is privacymodus beschikbaar voor alle voertuigen?

De privacymodus kan alleen worden ingeschakeld op een voertuig als:

  • het voertuig is uitgerust met een privacyknop op het dashboard.
  • de privacy-optie is ingeschakeld op het account door de beheerder van uw bedrijf.

De privacymodus inschakelen

Houd de privacyknop een seconde ingedrukt om de privacymodus in te schakelen.

Er gaat een rood lampje branden op de knop. Daarna wordt er een pictogram van een hangslot Privacy_mode.png op de Live kaart weergegeven en wordt de locatie van het voertuig niet meer bijgewerkt.

De privacymodus uitschakelen

Hoe de privacymodus uitgeschakeld wordt, hangt af van de apparaatinstellingen. U moet of:

  • de privacyknop een seconde ingedrukt houden tot het rode lampje uitgaat, of
  • het contact uitschakelen.

Opname van beelden van de weg en bestuurder afdekken

Als u een AI-dashcam heeft, kunt u het lenskapje gebruiken om video-opnames van de weg of bestuurder af te dekken.

Lenskapjes gebruiken

Als er lenskapjes gebruikt worden, blijft de camera aanstaan en de volgeenheid van het voertuig blijft locaties en gevallen van onrustig rijgedrag naar de videofunctie in Reveal sturen, maar de videobeelden zijn niet zichtbaar.

Op twee kanten gerichte AI-dashcam worden geleverd met twee lenskapjes, voor elke lens één. Naar de weg gerichte AI-dashcams worden geleverd met één lenskapje.

Voer het volgende uit om de lenskapjes te gebruiken:

  1. Pak het zakje met trekkoord waarin de lenskapjes zitten. Deze is bij de camera meegeleverd. Het zakje met trekkoord moet ergens binnen handbereik van de bestuurder zijn. Bijvoorbeeld in de bekerhouder of in het deurpaneel aan de bestuurderskant van het voertuig.
  2. Maak de kapjes vast over elke cameralens. Als een lens niet bedekt is, blijft deze beelden van de weg en/of bestuurder opnemen.
  3. Als u klaar bent, haalt u de lenskapjes eraf en stopt u deze terug in het zakje met trekkoord en op een handige plek.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 78 van 131