Voertuigen en bedrijfsmiddelen bekijken en beheren

Wanneer er gps-volgsystemen in uw voertuigen en bedrijfsmiddelen geïnstalleerd zijn, voegt het installatieprogramma ook de voertuigen en bedrijfsmiddelen toe aan Reveal. Deze voertuigen en bedrijfsmiddelen worden vermeld op de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen. Deze kunt u zo vinden: Accountprofiel > Beheer > Voertuigen en bedrijfsmiddelen.

Op de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen kunt u het volgende doen:

De pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen toont voor elk voertuig of bedrijfsmiddel de volgende gegevens:

• Naam: de naam van het voertuig of bedrijfsmiddel.
  • Aantal: het nummer van het voertuig of bedrijfsmiddel, zoals gespecificeerd in het veld Voertuignummer of Nummer bedrijfsmiddel.
  • Merk: de fabrikant van het voertuig of bedrijfsmiddel.
  • Categorie: De categorie waar het voertuig of bedrijfsmiddel aan toegewezen is. Het gekleurde vierkantje naast de categorienaam is de kleur die aan de categorie is toegewezen. Bekijk het volgende voor meer informatie over categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen:
  • Bestuurder: bij voertuigen toont deze kolom de bestuurder die op dit moment is toegewezen aan het voertuig of de kolom is leeg als er geen bestuurder is toegewezen. Bij bedrijfsmiddelen is deze kolom leeg.
  • Laatste locatie: het bekende adres waar het voertuig of bedrijfsmiddel zich bevond.
  • Bijgewerkt: de datum en tijd waarop een voertuig of bedrijfsmiddel voor het laatst de status heeft doorgegeven.
  • Volgsysteem: bij voertuigen geeft deze kolom ‘Voertuig’ weer. bij bedrijfsmiddelen geeft deze kolom het type volgsysteem weer dat op het bedrijfsmiddelen is geïnstalleerd. Dat is of ‘Aangedreven bedrijfsmiddel’ of ‘Niet-aangedreven bedrijfsmiddel’. Beweeg uw muis over de tooltip voor meer informatie over type volgsystemen.

Voertuigen en bedrijfsmiddelen bekijken

De pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen openen:

1. Klik rechtsboven op het scherm in Reveal op Accountprofiel en dan op Beheer.
  2. Als u op de pagina Beheer bent, klikt u op Voertuigen en bedrijfsmiddelen om de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen te openen.

Zoeken naar een voertuig of bedrijfsmiddel

Gebruik het veld Zoeken in het zoek- en filterpaneel om een voertuig of bedrijfsmiddel te vinden.

Zoeken naar een voertuig of bedrijfsmiddel:

1. Op de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen voert u uw zoekterm in het veld Zoeken in. U kunt zoeken naar de volgende dingen:
    • Naam van voertuig of bedrijfsmiddel
    • Nummer van voertuig of bedrijfsmiddel
    • Jaar en merk
    • Elektronisch serienummer (ESN)
    • Kentekennummer
    • Toegewezen bestuurder
  2. Klik op TOEPASSEN of druk op Enter op uw toetsenbord. Om de hele lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen weer te zien, klikt u op WISSEN .

De volgende schermafbeelding toont u een lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen nadat een zoekterm is toegepast.

De lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen filteren.

Gebruik de filtervelden in het zoek- en filterpaneel om een voertuig of bedrijfsmiddel te vinden.

De lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen filteren:

1. Kies in het zoek- en filterpaneel minstens een van de opties uit het vervolgkeuzemenu om de lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen te filteren.
    Dit zijn de filtervelden:
    • Categorie
    • Volgsysteem
    • Laatste statusupdate
    • Bestuurder

Alle filtervelden hebben knoppen voor Alles selecteren en Alles deselecteren. Bij het openen van een filtervervolgkeuzemenu zijn alle opties standaard geselecteerd.

De volgende schermafbeelding toont het vervolgkeuzemenu van het filterveld Categorie.

2. Klik op Toepassen of druk op Enter op uw toetsenbord.
    Om de hele lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen weer te zien, klikt u op WISSEN.

De volgende schermafbeelding toont u een lijst met voertuigen en bedrijfsmiddelen nadat een categoriefilter is toegepast.

Informatie over voertuig of bedrijfsmiddel bewerken

Klik op het pictogram voor BEWERKEN assets_edit_icon.png om de pagina Voertuig bewerken te openen. Zie de hulppagina Informatie van voertuig en aangedreven bedrijfsmiddelen bijwerken voor hulp bij het bewerken van de informatie op deze pagina.

Voertuigen en bedrijfsmiddelen toewijzen aan categorieën

U kunt uw voertuigen en bedrijfsmiddelen aan een standaardcategorie toewijzen of aan een categorie die u zelf heeft aangemaakt. Het is eenvoudiger om uw wagenpark te beheren als uw voertuigen en bedrijfsmiddelen aan categorieën zijn toegewezen.

De standaardcategorieën zijn ´Zwaar materieel´, ´Zware voertuigen´, ´Lichte voertuigen´, ´Klein materieel´ en ´Opleggers´.

Voertuigen en bedrijfsmiddelen toewijzen aan een categorie:

1. Selecteer de voertuigen en bedrijfsmiddelen die u aan een categorie wilt toewijzen op de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen.

Als de geselecteerde voertuigen en bedrijfsmiddelen al aan een categorie zijn toegewezen, worden ze door deze stappen te volgen aan een nieuwe categorie toegewezen.

2. Klik op CATEGORIE TOEWIJZEN om het dialoogvenster Categorie toewijzen te openen.
  3. Selecteer een categorie in het vervolgkeuzemenu van het veld Categorie.
  4. Klik op TOEPASSEN. De kolom Categorie op de pagina Voertuigen en bedrijfsmiddelen wordt bijgewerkt en toont de categorie waaraan de voertuigen en bedrijfsmiddelen nu zijn toegewezen.