Dichtstbijzijnde voertuig zoeken

Zoek dichtstbijzijnde

Met de functie Zoek dichtstbijzijnde kunt u de locatie van een voertuig of een adres invoeren en worden vervolgens de 10 dichtstbijzijnde voertuigen bij die locatie getoond.

U kunt de functie Zoek dichtstbijzijnde vanuit de Live kaart op drie verschillende manieren openen:

• Klik met de rechtermuisknop op een locatie op de Live kaart.
  • Klik met de rechtermuisknop op het statuspictogram van een voertuig (of bestuurder of middel) op de Live kaart.
  • Gebruik het pictogram met drie stippen dat naast elk voertuig in de lijst Voertuigstatus wordt weergegeven.

De functie Zoek dichtstbijzijnde gebruiken

Met de functie Zoek dichtstbijzijnde opent u in een nieuw venster een andere kaart.

Hier ziet u aan de linkerzijde een lijst van actieve voertuigen die zich het dichtst in de buurt van de door u op de Live kaart gekozen voertuiglocatie bevinden. Deze lijst toont maximaal de 10 dichtstbijzijnde voertuigen die in de afgelopen 24 uur actief zijn geweest.

Als u geen volledige lijst van voertuigen ziet, doet u het volgende:

• Controleer in het vervolgkeuzemenu Groep: Geselecteerde voertuigen of u alle relevante groepen voertuigen hebt geselecteerd.
  • Wijzig uw Tijdvenster naar standaard; hierdoor worden alleen de voertuigen getoond die in de afgelopen drie dagen zijn bijgewerkt.

In de lijst wordt de afstand vanaf het door u aangegeven punt tot het voertuig en de geschatte reistijd voor deze afstand per voertuig weergegeven.

Met de knop ROUTEBESCHRIJVING OPHALEN kunt u de routebeschrijving naar een specifiek voertuig ophalen. De afstand tussen deze twee punten, alsook de geschatte reistijd voor deze afstand wordt weergegeven.

De geschatte reistijd die binnen de functie Zoek dichtstbijzijnde wordt weergegeven, wordt mogelijk gemaakt door Google Maps. Google maakt gebruik van verschillende factoren om de geschatte reistijd te berekenen, waaronder:

• De beschikbare gegevens van een gebied
  • Snelheidslimieten en aanbevolen snelheden
  • Snelheid op basis van het type weg
  • Historische gegevens met betrekking tot de gemiddelde snelheid
  • Werkelijke reistijd van eerdere gebruikers
  • Realtime verkeersinformatie

Opmerking: wanneer u een voertuiglocatie selecteert, selecteert u de locatie van het voertuig op dat moment en niet het werkelijke voertuig. Het voertuig kan naar een andere locatie worden verplaatst.