Usuwanie kontaktów klientów

Zaimportowane kontakty klientów można usunąć, wykonując poniższe kroki:

  1. Przejdź do Planera zleceń i kliknij koło zębate, aby otworzyć ustawienia.
  2. Kliknij polecenie Importuj kontakty klientów.
  3. W tabeli historii importu znajdź zaimportowany plik z kontaktami, który chcesz usunąć, i kliknij znajdującą się obok niego ikonę kosza.

Po usunięciu pliku jego szczegóły nadal będą widoczne (jako jasnoszary tekst) w tabeli historii importu. Będzie również wyświetlany następujący tekst w kolumnie AKTUALIZACJE:
„Użytkownik [nazwa administratora] usunął [liczba kontaktów]”.
Ta informacja zniknie po kilku dniach.

Uwaga: Kontakty dodane do Planera zleceń podczas tworzenia zadania nie zostaną usunięte w trakcie tego procesu.


Czy ten artykuł był pomocny?


Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 1 z 3