Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen bekijken en beheren

De pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen vermeldt alle categorieën die zijn aangemaakt en alle standaardcategorieën.
De standaardcategorieën en hun beschrijvingen zijn als volgt:

• Zwaar materieel: Een bedrijfsmiddel voor zwaar gebruik dat gebruikt wordt voor grondwerk en grote bouwtaken. Voorbeelden hiervan zijn graafmachines en kranen.
  • Zware voertuigen: Een groot gemotoriseerd voertuig dat gebruikt wordt om goederen en passagiers over de weg te vervoeren. Voorbeelden hiervan zijn opleggers, veewagens en bussen.
  • Lichte voertuigen: Een klein gemotoriseerd voertuig dat gebruikt wordt om goederen en passagiers over de weg te vervoeren. Voorbeelden hiervan zijn bestelwagens en pick-ups.
  • Klein materieel: Een bedrijfsmiddel dat ingezet wordt voor taken van gemiddelde grootte. Moet worden getransporteerd naar een locatie door een voertuig of ander bedrijfsmiddel. Voorbeelden hiervan zijn kettingzagen en generatoren.
  • Opleggers: Een bedrijfsmiddel dat via de trekhaak aan een voertuig bevestigd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn tanks, diepladers en autotransporters.

Op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen kunt u het volgende doen:

De pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen toont voor elke categorie de volgende gegevens:

• Categorie: de naam van de categorie. Het gekleurde vierkantje naast de naam is de kleur die aan de categorie is toegewezen.
  • Toegewezen: het aantal voertuigen en bedrijfsmiddelen dat momenteel is toegewezen aan de categorie.
  • Beschrijving: een beschrijving van elke categorie.

Categorieën voor voertuig of bedrijfsmiddel bekijken

Klik op de pagina Beheer > Voertuigen en bedrijfsmiddelen op het instellingenpictogram cog.png om de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen te openen.

Categorie voor een voertuig of bedrijfsmiddel aanmaken

U kunt onbeperkt categorieën aanmaken om uw voertuigen en bedrijfsmiddelen aan toe te wijzen.

Een categorie aanmaken:

1. Op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen klikt u op de knop CATEGORIE AANMAKEN om het dialoogvenster Nieuwe categorie te openen.
  2. Voer in het veld Categorienaam de naam van de categorie in.
  3. U kunt eventueel ook een beschrijving toevoegen in het veld Categoriebeschrijving.
  4. Kies een kleur in het veld Categoriekleur. Door een kleur te selecteren is het eenvoudiger om onderscheid te maken tussen verschillende categorieën op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen.
  5. Klik op OPSLAAN. De nieuwe categorie wordt vermeld op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen en wordt ook getoond in het vervolgkeuzemenu van het veld Categorie in het dialoogvenster Categorie toewijzen.

Categorie voor een voertuig of bedrijfsmiddel bewerken

1. Klik op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen op het pictogram voor Bewerken Edit_Pencil_icon.png bij de categorie die u wilt bewerken. Het dialoogvenster Categorie bewerken wordt geopend.
  2. Doe de aanpassing die uw wilt.
  3. Klik op OPSLAAN.

Categorie voor een voertuig of bedrijfsmiddel verwijderen

1. Klik op de pagina Categorieën voor voertuigen en bedrijfsmiddelen op het pictogram voor Bewerken Edit_Pencil_icon.png bij de categorie die u wilt bewerken. Het dialoogvenster Categorie bewerken wordt geopend.
  2. Klik op VERWIJDEREN.
  3. Klik ter bevestiging op VERWIJDEREN in het dialoogvenster.