Keurmerk

Het Keurmerk-rapport wordt als standaard aangehouden om ervoor te zorgen dat een reisregistratie in Reveal voldoet aan de vereisten van de Nederlandse belastingdienst.

In dit artikel

Over Keurmerk

Bij het invullen van de Nederlandse belastingaangifte moet een persoon aangeven of ze toegang hebben tot een bedrijfsvoertuig. Wanneer ze invullen dat ze geen privégebruik maken van dit voertuig, moeten ze kunnen bewijzen dat ze niet meer dan 500 km privé hebben gereden in een kalenderjaar. Wanneer ze dit niet kunnen, zijn ze onderworpen aan extra belasting.

De Nederlandse belastingdienst vereist volledige reisregistratie, dit kan samen worden gesteld in Reveal voor in het Keurmerk-rapport.

Let op, u bent het volgende verplicht:

• reizen correct classificeren en

• de kilometerteller iedere 2 maanden bijwerken, indien nodig.

De Nederlandse belastingdienst heeft aangegeven dat wanneer een bestuurder een reisregistratiesysteem met Keurmerk gebruikt, dat dit wordt beschouwd als een volledige reisregistratie. De belastingdienst kan echter nog steeds controleren of een reis voor zakelijke- of privéredenen was.

Naast privégebruik voor loonbelasting en inkomstenbelasting moeten privéreizen tussen thuis en de werkplaats ook worden vastgelegd voor omzetbelasting.

en-ie_Keurmerk_Review

Machtigingen toestaan

Bestuurder toegang geven tot Keurmerk

Bestuurders kunnen alle privé- en zakelijke reizen die aan hen zijn toegewezen inzien en aanpassen. Om dit te doen moet de bestuurder in Reveal ingesteld staan als gebruiker. Om dit te doen moet een beheerder het volgende doen:

• Ga naar Beheer > Bestuurderslijst

• Zoek de bestuurder waarvoor u aanpassingen wilt maken en klik op het potlood-icoon

• In het tabblad Gegevens zoekt u naar Is deze bestuurder een gebruiker?

• Selecteer Ja, deze bestuurder is een gebruiker.

Om andere gegevens aan te passen, gaat u naar bestuurdersgegevens.

Bestuurder toegang geven tot andere functies in Reveal

Om de machtigingen van een bestuurder aan te passen moet een beheerder het volgende doen:

• Ga naar Beheer > Gebruikerslijst

• Zoek de gebruiker waarvoor u aanpassingen wilt maken en klik op het potlood-icoon

• Selecteer Machtigingen instellen en selecteer de machtigingen die u wilt inschakelen.

Beheerderstoegang geven tot Keurmerk

Beheerders kunnen zakelijke reizen van alle bestuurders inzien. Wanneer ze zelf een bestuurder zijn kunnen ze ook hun eigen privéreizen inzien een aanpassen.

Om beheerderstoegang te geven aan een andere gebruiker moet een beheerder het volgende doen:

• Ga naar Beheer > Gebruikerslijst

• Zoek de gebruiker waarvoor u aanpassingen wilt maken en klik op het potlood-icoon

• Zoek naar Is deze gebruiker een beheerder?

• Selecteer Beheerder.

Rapportopties

en-ie_Keurmerk_Run
  • Selecteer individuele voertuigen (om te controleren op niet toegewezen bestuurders).

• Wanneer u deze optie selecteert zonder bestuurders te hebben geselecteerd, worden alle toegewezen en niet toegewezen reizen voor de geselecteerde voertuigen weergegeven.

• Selecteer individuele bestuurders (alleen toegewezen reizen).

• Selecteer het datum- en tijdbereik voor het rapport. Kies uit:

• Deze maand

• Dit jaar

• Vorig jaar

• 2 jaar geleden

• Aangepast

• Selecteer 'Reizen inzien' om toegewezen en niet toegewezen in te zien, te filteren en aan te passen.

• Open een reis om meer gegevens en voertuiginformatie te zien.

• Opmerking: U kunt alleen reizen bekijken als het datumbereik een periode van 31 dagen beslaat. De maximale tijdsperiode om een rapport te versturen is 1 jaar.

• Opmerking: Alleen bestuurders kunnen hun privéreizen inzien en aanpassen.

• Loonheffingsnummer van de werkgever toevoegen/wijzigen.

• Voer het e-mailadres van de ontvanger in.

Bestuurdersgegevens

De volgende bestuurdersgegevens moeten juist zijn om toegewezen reizen accuraat weer te geven:

• Burgerservicenummer (BSN) van bestuurder

• Voornaam bestuurder

• Achternaam bestuurder

• Het e-mailadres van de bestuurder

• Thuisadres van de bestuurder

• Ga naar het tabblad Huis werknemer, selecteer de kaart en/of selecteer ADRES TOEVOEGEN.

• Voertuig toewijzen

Werk bestuurdersgegevens bij in Beheer > Lijst bestuurders/technici en klik op het potlood-icoon naast de bestuurder die u wilt aanpassen.

Om een nieuwe bestuurder aan te maken, gaat u naar BESTUURDER/TECHNICUS AANMAKEN.

Periode van bewaring van gegevens

Reisgegevens worden 7 jaar bewaard.