Bekijk brandstof aankopen of voeg deze toe

Lire en Français

Bekijk brandstof aankopen

Klik vanuit het scherm Fleet Service op Brandstof aankopen om het scherm Brandstof aankopen te openen.

Het scherm Brandstof aankopen toont drie velden die de volgende gegevens laten zien voor de geselecteerde maand en voertuigen:

• Totale hoeveelheid: De hoeveelheid van gekochte brandstof
  • Totale kosten: De kosten van de gekochte brandstof
  • Gemiddelde prijs per eenheid: De gemiddelde prijs van een brandstofeenheid (hier is een "eenheid" een liter of een gallon, op basis van uw accountinstellingen)

Het scherm Brandstof aankopen toont ook de brandstofprijzen die handmatig zijn ingevoerd in het systeem, in de Aankoopgeschiedenis lijst.

Om de velden van de Brandstof aankopen en Aankoopgeschiedenis lijst per maand te filteren, klikt u op de pijl naar beneden down_arrow.png in het veld Toon aankopen van, en selecteert u de maand waarvan u de gegevens van de brandstof aankopen wilt bekijken.

Om de velden van de Brandstof aankopen en Aankoopgeschiedenis lijst per voertuig te filteren, klikt u op de pijl naar beneden down_arrow.png in het veld Filter transacties voor dit voertuig, en selecteert u het voertuig waarvan u de gegevens van de brandstof aankopen wilt bekijken.

Brandstof aankoop toevoegen

U kunt gegevens van brandstof aankopen handmatig toevoegen via het scherm Brandstof aankopen.

Om een brandstof aankoop toe te voegen:

1. Klik op de knop +BRANDSTOF AANKOOP TOEVOEGEN om het dialoogvenster Brandstof aankoop toevoegen te openen.
  2. Klik op de pijl naar beneden down_arrow.png in het veld Voertuig en selecteer de naam van het voertuig waarvoor de brandstof is gekocht.
  3. Klik op het kalenderpictogram calendar_icon.PNG in het veld Datum aankoop en selecteer de tijd en datum waarop de brandstof is gekocht.
  4. Vul de naam van het tankstation in het veld Locatie in. Wanneer u begint met typen, worden er onder dit veld locaties weergegeven die u eerder hebt aangemaakt (in het scherm Plaatsen).

U kunt de naam van een locatie intypen, of deze uit de lijst selecteren. Als u de locatie uit de lijst selecteert, wordt het veld Adres automatisch ingevuld.

5. Als het veld Addres niet automatisch wordt ingevuld, voer dan in dit veld het adres of deel van het adres in en druk op Enter om te zoeken. De zoekresultaten worden onder het veld weergegeven.

U kunt het adres intypen, of deze uit de lijst selecteren.

6. Vul het veld Omschrijving in; voer bijvoorbeeld "Benzine" of "Diesel" in op basis van wat er gekocht is.
  7. Vul de velden Hoeveelheid en Kosten eenheid in. Het veld Kosten wordt dan automatisch ingevuld.
  8. Klik op Aanmaken. De brandstof aankoop wordt vervolgens weergegeven in de Aankoopgeschiedenis lijst. Mogelijk moet u de correcte maand selecteren in het veld Toon aankopen van om de nieuwe aankoop te kunnen zien.

Om een brandstof aankoop te wijzigen, klikt u op transparent_pencil_icon_copy.png om het dialoogvenster Brandstof aankoop wijzigen, maak hier uw wijzigingen en klik op Opslaan. Om een brandstof aankoop te verwijderen, klikt u op trans_fuel_purchase_trash_icon.png en vervolgens op OK in het dialoogvenster ter bevestiging.

Om een brandstof rapport te maken, klikt u op het tabblad Rapporten. Hier kunt u verschillende brandstof rapporten opvragen, waaronder "Brandstof efficiëntie" en "Gekochte brandstof".