Terugkerende afspraken maken

In de Taakplanner kunt u een serie terugkerende afspraken voor een opdracht maken. De afspraken kunnen dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks terugkeren. U kunt dit doen onder één Opdracht-ID, en verspreid over niet-opeenvolgende of opeenvolgende dagen.

Ga als volgt te werk om een opdracht te maken met terugkerende afspraken:

1. Kies in de Taakplanner de optie OPDRACHT MAKEN.
  2. Geef in het venster Nieuwe opdracht de opdrachtgegevens op.
  3. Selecteer onder Afspraak hoe vaak u de afspraak wilt laten terugkeren. U kunt kiezen uit dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks.
    Opmerking: de standaardoptie is Keert niet terug. Wanneer deze optie wordt geselecteerd, zijn de opdrachtgegevens op maar één afspraak van toepassing.
  4. Kies de opties voor het gewenste terugkerende patroon.

Voer voor dagelijks terugkerende afspraken onder Elke in hoe vaak u de afspraak wilt laten terugkeren (bijvoorbeeld elke 10 dagen). Kies vervolgens een start- en einddatum voor de terugkerende afspraken.

Voer voor wekelijks terugkerende afspraken onder Elke in hoe vaak u de afspraak wilt laten terugkeren (bijvoorbeeld elke 6 weken). Selecteer onder Terugkeren op de dag of dagen van de week waarop de afspraken zullen plaatsvinden. Kies vervolgens een start- en einddatum voor de terugkerende afspraken.

Voer voor maandelijks terugkerende afspraken onder Elke in hoe vaak u de afspraak wilt laten terugkeren (bijvoorbeeld elke 6 maanden). Selecteer Deze dag van de week als u wilt dat de afspraak terugkeert op een specifieke dag (bijvoorbeeld elke maandag), of kies voor Deze dag van de maand als u wilt dat de afspraken terugkeren op een specifieke dag van elke maand (bijvoorbeeld dag 5). Kies een start- en einddatum voor de terugkerende afspraken.

Voer voor jaarlijks terugkerende afspraken onder Elke in hoe vaak u de afspraken wilt laten terugkeren (bijvoorbeeld elke 2 jaar). Kies een start- en einddatum voor de terugkerende afspraken.
  5. Voeg een starttijd en opdrachtduur toe en wijs een of meer monteurs toe.
  6. Klik op OPSLAAN. De afspraken verschijnen in de Taakplanner.

Voor terugkerende afspraken in de Taakplanner wordt het pictogram naast hun titel weergegeven.