Rollen en machtigingen beheren

Standaardrollen en -machtigingen

Standaardrollen bevatten voorgedefinieerde machtigingen voor gebruikers in elke rol. We raden u aan deze rollen te gebruiken in uw organisatie, aangezien deze zijn ontworpen om geschikte toegang te verlenen aan werknemers met die rollen. De standaardrollen kunnen echter wel worden aangepast indien deze niet geschikt zijn of u kunt uw eigen rollen aanmaken (in Reveal+).

In Reveal zijn de volgende rollen voor u ingesteld:

  • Alle rollen
  • Analist
  • Verzendmanager
  • Planner
  • Wagenparkmanager
  • Veiligheidsmanager
  • Chauffeur

Rollen hebben voor elke functie de volgende voorgedefinieerde machtigingen, deze bepalen het toegangsniveau voor gebruikers in die rol:

  • Geen: De functie is verborgen voor de gebruiker.
  • Alleen bekijken: Gebruikers kunnen de functie zien, maar kunnen geen wijzigingen aanbrengen.
  • Volledige toegang: Gebruikers kunnen de functie zien en bewerken.

Opmerking: Enkele machtigingen zijn niet beschikbaar voor bepaalde rollen.

EN-1-Roles.png

Rollen en machtigingen in Reveal+

Wanneer u Reveal+ heeft, kunt u in Reveal rollen creëren en bewerken en machtigingen instellen voor elke rol. Rollen en machtigingen bepalen hoeveel toegang een gebruiker heeft tot een bepaalde functie in Reveal. U kunt bijvoorbeeld bepaalde rapporttypen verbergen voor gebruikers met de rol Planner, of gebruikers met de rol Analist toestemmingen geven voor het bekijken, maar niet bewerken, van Geofence-categorieën.

Klik op Accountprofiel, om de pagina Rollen te openen en selecteer vervolgens Beheer. Klik in het gedeelte Gebruikers en Rollen op de link Rollen en Machtigingen beheren .
EN-2-MyAccount.png

Rollen bewerken

Volg deze stappen om een bestaande rol te bewerken:

  1. Open in het tabblad Bestaand bewerken de vervolgkeuzelijst Een rol kiezen en kies een rol om te bewerken.
    EN-3-Choose_Role.png
  2. Voer in het veld Naam een nieuwe naam in om de rol te een nieuwe naam te geven.
  3. Kies voor elke functie of optie die u wilt bewerken Geen, Alleen bekijken, of Volledige toegang. Kies de knop bovenaan de lijst wanneer u dezelfde machtigingen wilt toepassen op alle functies binnen een hoofdproductgebied. Selecteer bijvoorbeeld Geen in de rij Plaatsen om alle Subproductgebieden in Plaatsen te verbergen.
    EN-4-Places.png
  4. Klik onderaan de pagina op Opslaan om de wijzigingen te voltooien. Klik op Annuleren om door te gaan zonder op te slaan.

Rollen aanmaken

Volg deze stappen om een nieuwe rol aan te maken:

  1. Selecteer op de pagina Rollen het tabblad Nieuw aanmaken.
  2. Voer in het veld Naam een naam voor de rol in.
  3. Wanneer u de machtigingen van een bestaande rol wilt kopiëren, opent u de vervolgkeuzelijst Op basis van en kiest u een rol. De machtigingen worden geïmporteerd uit de gekozen rol. U kunt deze machtigingen wijzigen zonder dat dit invloed heeft op de oorspronkelijke rol.
    EN-5-Create_Role.png
  4. Kies voor elk subproductgebied dat u wilt bewerken Geen, Alleen bekijken, of Volledige toegang. Wanneer u geen machtiging kiest, zal het systeem automatisch Geen kiezen.
  5. Om het aanmaken van de rol te voltooien, klikt u op Opslaan. Klik op Annuleren om door te gaan zonder op te slaan.

Rollen verwijderen

Om een rol te verwijderen, selecteert u in het tabblad Bestaand bewerken een rol uit de vervolgkeuzelijst Kies een rol. Klik op Verwijderen aan de onderkant van de pagina. Klik vervolgens in het pop-upvenster op OK.


Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 5 van 13