Klantmeldingen bewerken

Klantmeldingen zijn updates die per e-mail en sms automatisch worden verzonden naar klanten van Reveal Field.

Opmerking: mogelijk hebt u een machtiging van uw beheerder nodig om toegang te krijgen tot Instellingen.

Soorten klantmeldingen

• Taakbevestiging: Stuurt een melding naar de klant zodra een opdracht is toegevoegd aan de Planner.
  • Opdrachtherinnering: Herinnert de klant 24 uur vóór de starttijd aan een aankomende opdracht.
    Er wordt alleen een herinnering verzonden als de opdracht is verzonden naar het mobiele apparaat van de monteur.
  • Monteur onderweg: Laat de klant weten als een monteur onderweg is naar een opdracht. Deze melding wordt verzonden als de monteur zijn/haar status bijwerkt naar Onderweg via de Reveal Field-app.
  • Opdrachtbeoordeling: Deze melding wordt naar de klant gestuurd om te vragen of de klant zijn/haar ervaring met de opdracht wil beoordelen.
  • Monteur vertraagd: De klant krijgt deze melding wanneer een monteur later dan het geplande tijdstip zal aankomen. In het bericht staat een nieuwe verwachtte aankomsttijd (ETA).

Meldingen openen

1. Klik op het tabblad Planner en selecteer vervolgens het pictogram Instellingen
  2. Klik op E-mail en sms-berichten en klik vervolgens op Klanten om Klantmeldingen te bekijken.
    Hier kunt u zien of de meldingen Opdrachtbevestiging en Opdrachtherinnering zijn in- of uitgeschakeld.
    Als u de status daarvan wilt wijzigen, selecteert u BEWERKEN en vinkt u vervolgens het vakje E-mail en sms-berichten inschakelen aan op de volgende pagina.

Opmerking: Als meldingen zijn ingeschakeld, ontvangen klanten zowel een sms-bericht als een e-mail.

Sjablonen voor meldingen bewerken

De e-mailsjabloon bevat twee velden: een voor de onderwerpregel en een voor de hoofdtekst. De sms-sjabloon bevat een veld voor de berichttekst. U kunt de aanbevolen tekst in de sjablonen bewerken om de meldingen aan te passen. U kunt ook een voorbeeldweergave van de berichten zien en een testbericht uitsturen voordat u de sjabloon opslaat. Er kunnen placeholders met meer informatie toegevoegd worden aan de sjablonen.

Editor e-mailsjabloon

Editor sms-sjabloon

Sjablonen voor meldingen bewerken

Sjablonen voor meldingen bewerken:

1. Kies in de Planner Instellingen > E-mail en sms-berichten > Klanten.
  2. Klik op BEWERKEN om een sjabloon te openen.
  3. Als u meldingen wilt inschakelen, vinkt u het vakje Dit inschakelen voor e-mail en sms aan.
  4. Bewerk de tekst door in de sjablooneditor te typen. Wijzigingen verschijnen in het vak voorbeeld bericht.
  5. Klik op PLACEHOLDER INVOEGEN en selecteer uit de vevolgkeuzelijst om een placeholder aan de sjabloon toe te voegen. Wanneer een melding naar de klant wordt verzonden, bevat deze alle door u toegevoegde informatie van de placeholder.
    E-mails en sms-berichten worden automatisch verzonden naar de contactgegevens die zijn opgeslagen onder de opdracht-ID voor deze opdracht. De klant ontvangt zowel een e-mail als een sms als deze de relevante gegevens heeft opgegeven.

Opmerking: u kunt HTML-tags toevoegen aan de hoofdtekst van het e-mailbericht. Wijzigingen worden toegepast op het e-mailbericht dat de klant zal ontvangen.

Testmails en -sms-berichten verzenden

Een testklantmelding verzenden:

1. Klik in de sjablooneditor onder de sjabloon op Test verzenden.
  2. Geef in het pop-upvenster Testmail verzenden een e-mailadres op en klik op TEST VERZENDEN.
  3. Geef in het pop-upvenster Sms verzenden een mobiel telefoonnummer op en klik op TEST VERZENDEN.
  4. Klik op STANDAARDTEKST HERSTELLEN om wijzigingen ongedaan te maken.

Opmerking: u kunt testmeldingen naar slechts één e-mailadres en één telefoonnummer verzenden.

Zie Bedrijfsgegevens toevoegen voor meer informatie over het toevoegen van bedrijfsgegevens aan uw e-mails.