Veelgestelde vragen over de tachograaf

Lire en Français

V: Waarom kan ik de status van mijn bestuurders niet zien op de Live kaart?

A: Controleer of u in het gedeelte Kaartopties het selectievakje naast Tachograafgegevens tonen hebt aangevinkt.

V: Waarom verschijnen mijn voertuigen of bestuurders niet in mijn tabblad Bestuurdersstatus op de Live kaart?

A: Controleer of u het Nummer van de bestuurderskaart voor de digitale tachograaf voor iedere bestuurder hebt ingevoerd (zie Tachograafbestuurders instellen) en het selectievakje In het voertuig is een digitale tachograaf geïnstalleerd bij ieder voertuig hebt aangevinkt (zie Tachograafvoertuigen instellen).

V: Ik heb op Nieuw tachograafbestand downloaden geklikt voor mijn bestuurder of voertuig, maar er is geen bestand gedownload. Hoe kan dit?

A: Het downloaden van een bestand kan tussen de 15 en 30 minuten duren. Kijk op een later tijdstip nog eens. Ook moet het contact van het voertuig ingeschakeld zijn en de bestuurderskaart moet zijn geplaatst in de tachograaf die in het voertuig is geïnstalleerd.

V: Ik heb op Nieuw tachograafbestand downloaden geklikt voor mijn bestuurder en 15-30 minuten gewacht, maar er is geen bestand gedownload. Hoe kan dit?

A: Controleer of het contact van het voertuig is ingeschakeld, en of de bestuurderskaart is geplaatst in de tachograaf die in het voertuig is geïnstalleerd. Als u daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de ondersteuningsafdeling van Verizon Connect.

V: Ik heb op Nieuw tachograafbestand downloaden geklikt voor mijn voertuig en 15-30 minuten gewacht, maar er is geen bestand gedownload. Hoe kan dit?

A: Controleer of het contact van het voertuig is ingeschakeld. Als u daarna nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de ondersteuningsafdeling van Verizon Connect.

V: Waarom kan ik de naam van een bestuurder niet zien in het tabblad Bestuurdersbestanden?

A: Controleer of het nummer van de bestuurderskaart voor de digitale tachograaf is ingevoerd in het bestuurdersprofiel in Reveal.

V: Kan ik mijn eigen downloadplanning bepalen?

A: Nee. We downloaden bestuurdersbestanden automatisch elke 7 dagen en voertuigbestanden elke 30 dagen. U kunt op ieder moment handmatig bestuurders- en voertuigbestanden downloaden.

Veelgestelde vragen – Bestuurdersplanner

V: Waarom zie ik geen begintijd voor sommige bestuurders?

A: De bestuurders zijn waarschijnlijk nog niet aan hun dienst begonnen.

V: Wordt de pagina automatisch vernieuwd?

A: Nee. U moet op de pictogram Vernieuwen klikken boven aan de pagina.

V: Waarom kan ik sommige bestuurders niet zien?

A: Controleer of de bestuurder is aangemaakt in het gedeelte Beheer en of het nummer van de bestuurderskaart voor de digitale tachograaf is toegevoegd. Zie Tachograafbestuurders instellen.

V: Kan ik de pagina Bestuurdersplanner zien in de Reveal Manager-app?

A: Nee. De pagina is niet geïntegreerd in de Reveal Manager-app.

V: Waarom is voor sommige bestuurders de kolom Volgende pauze leeg?

A: De kolom is leeg als de bestuurders op dat moment niet de status Rijden hebben.

V: Wat gebeurt er als een bestuurder handmatig een wijziging doorvoert in de digitale tachograaflezer?

A: Deze wijzigingen worden niet bijgewerkt in Reveal.

V: Gebruikt Reveal de rijtijd van bestuurders in dienst van een uitzendbureau die is geregistreerd met andere Reveal-accounts, bijvoorbeeld voor een ander bedrijf?

A: Nee. Reveal ziet bestuurders als nieuwe bestuurders als ze een ander account gebruiken en gebruikt de rijtijd van een ander account niet.

V: Wat gebeurt er als mijn bestuurders hun status 9 uur of langer niet bijwerken?

A: Reveal gaat ervan uit dat bestuurders de status Rusten hebben wanneer de status 9 uur of langer niet verandert; bijvoorbeeld als een bestuurder langer dan 9 uur de status Werken heeft, wordt deze tijd beschouwd als Rustperiode.

Opmerking: Controleer of de tijdzone juist is in uw Gebruikersprofiel, omdat dit invloed heeft op de begintijd van uw bestuurders. Er wordt van uitgegaan dat alle tachografen UTC gebruiken. Als een tachograaf niet UTC gebruikt, moet u een ticket voor ondersteuning indienen. Hieronder vindt u de contactgegevens.