Usuń kontakt klienta

Aby usunąć kontakt klienta z istniejącego lub poprzedniego zadania:

  1. Przejdź do karty Kontakty. Contact_tab.png
  2. Znajdź kontakt klienta, który chcesz usunąć, korzystając z pola wyszukiwania lub przewijając listę.
  3. Kliknij trzy kropki obok wybranego klienta.
    three_dots.png
  4. Kliknij opcję Usuń kontakt.
  5. Następnie, aby potwierdzić akcję, kliknij USUŃ KONTAKT.

Zadania powiązane z usuniętym kontaktem nadal będą dostępne. Po usunięciu nazwa klienta zostanie zastąpiona gwiazdkami. Będą one widoczne w istniejących zadaniach, raportach i alertach oraz ocenach i opiniach.

contact_details.png

Dowiedz się, jak edytować kontakty.


Czy ten artykuł był pomocny?


Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 3 z 11